Vážení přátelé,
náš indický host, environmentalista a spisovatel Ashish Kothari, který měl vystoupit v Brně na Údolní 33 dne 22. ledna v 18:00, bohužel musel dnes náhle odcestovat zpět do Indie kvůli úmrtí v rodině (otec).

Náhradou za jeho přednášku proběhne ve stejné době a na stejném místě v češtině  přednáška na podobné téma Mgr. Adama Čajky, absolventa katedry environmentálních studií, který strávil v roce 2014  tři a půl měsíce v nevládní organizaci p. Kothariho a spolupracoval na jeho projektech.

Velmi se omlouváme za tuto náhlou změnu programu a děkujeme za pochopení. Myšlenky výhledově pozvat A. Kothariho do Brna se nevzdáváme, budeme Vás informovat.

Původní pozvánka:

Zveme vás na přednášku známého indického environmentalisty, publicisty a spoluautora knihy Churning the Earth, která kritizuje důsledky ekonomické globalizace a ideologie růstu v Indii. Ashish Kothari bude hovořit o svém konceptu „radikální ekologické demokracie“ jako o reálné alternativě současného ekonomického systému. Jádrem prezentace budou konkrétní indické iniciativy sdola, zaměřené na zajištění základních potřeb, skutečné demokracie a na alternativní přístupy k produkci, spotřebě a distribuci.

Kdy? Ćtvrtek 22. ledna 2015,  18:00 hod.

Kde? Konferenční sál Otevřené zahrady Nadace Partnerství, Údolní 33, Brno

Vstupné dobrovolné, tlumočení zajištěno.

Pořádá Trast pro ekonomiku a společnost ve spolupráci s Katedrou environmentálních studií FSS MU, Ekumenickou akademií Praha a NAZEMI.

Blíže k organizaci a aktivitám A. Kothariho: www.kalpavriksh.org, www.alternativesindia.org, http://radicalecologicaldemocracy.wordpress.com/

Bližší informace: Naďa Johanisová. johaniso@fss.muni.cz, Adam Čajka, A.Cajka@seznam.cz