Koná se od pátku 24. 10 do neděle 26. 10. na faře v Tvarožné, nedaleko Brna. Vítáni jsou i příznivci Trastu – nečlenové.

Vážení členové, přátelé a příznivci Trastu pro ekonomiku a společnost,

rok se překulil a bllíží se již další členský víkend našeho Trastu. Původně avízovaný termín 17.-19.října jsme změnili, protože na tento termin byly vyhlášeny krajské volby.

Definitivní termín tedy je: 24.- 26. října.!

Těšíme se, že navzdory této změně i uděláte čas na setkání s námi a s dalšími lidmi, kteří se snaží o ekonomii a ekonomice přemýšlet netradičně a v souvislostech.

Co je cílem víkendu?

Hlavní cíl je dohodnout se na dalším směřování Trastu: tedy co chceme jako Trast dělat v nejbižších cca třech letech? Dalšími a velmi důležitými cíli je vzajemné seznámení členů a příznivců Trastu v příjemném prostředí prostredi venkovské fary a neformální, volné diskuse, které jsou někdy plodnejší nežli strukturovanější jednání. Také bychom byli rádi, kdyby členové ostatním sdělili, na čem pracují, co je zajimá, co nedávno četli, o co usilují, ať již ssami či v rámci jiné organizace, jak by mohli sami prispět k trastovym aktivitám, jaký je jejich názor na dosavadní činnost Trastu apod. V neposlední řade chceme pozvat hosta, který má co říci k našim tematum – viz dale.

Kde se akce bude konat, jak to bude s jídlem a ubytovaním?

Setkáme se faře v Tvarožné, což je malá obec (cca 1100 obyvatel) asi 14 km jihovýchodně od Brna. Z Brna je sem velmi dobré spojení. Ještě upřesníme ve finální pozvánce.

Na těchto stránkách je informace o farnosti (nikoliv přímo o faře) v Tvarožné: http://tvarozna.farnost.kbx.cz/historie/article.php?file=09_07_2005-faraA zde je Tvarožná na mapě: http://www.mapy.cz/

Na faře je asi 23 míst, většina z nás si bude muset vzít spacák, pokud nebudete moci vzít spacák, dejte posléze vědět, bude tam několik povlečených dek. Co se týče jídla, pokusíme se zajistit sobotní oběd a večeři a nedělní oběd.
Za ubytování se plati 80 Kč za osobu a noc.
Predbezne navrhujeme nasledujici program:
V pátek 24.10. odpoledne od 17 hodin očekáváme postupný příjezd účastníků a neformální hovory o minulosti-současnosti-budoucnosti Trastu a o všem možném.

V sobotu 25.10. ráno zahájíme formálnější strategické plánování. Cílem bude
vytvořit strategický plán činnosti Trastu na nejbližší roky. Tento den má na starosti clen výkonné rady Pavel Franc
Strategické plánování je otevřené všem členům Trastu, tedy členům aktivním, přispívajícím i sympatizujícím. Blíže o členství v Trastu a o tom, jak se stát členem viz webová stránka Trastu www.thinktank.cz.
Neděle 26.10 by měla být věnována sdělením členů a příznivců a přednášce hosta –viz dále.

Program je dosud otevřený a otevřen všem, tedy i nečlenům Trastu, kteří mohou přijet v pátek, v sobotu či v neděli, a zúčastnit se případně sobotního programu jako pozorovatelé.

Napište prosím předběžně, o čem byste rádi ostatní informovali, délka příspěvku i s diskusí by neměla přesáhnout 20 minut ! Případně napište i další jakékoliv náměty a návrhy k programu!

Sdělení členů předpokládáme dopoledne od cca 9 do 10 ci 11 hodin, po krátkém úvodu pro zájemce o historii, programech a poslání Trastu z úst jeho ředitele.

Pak bude následovat přednáška, či spíše neformální povídání s Mgr Danem Ryšavým, Ph.D. z katedry sociologie a andragogiky FF UP Olomouc
na téma Morální dimenze ekonomiky. Mgr Ryšavý přednáší mj. i zajímavý hraniční obor, ekonomickou sociologii, cílem besedy můžeč být i předtavení této málo známé disciplíny, která pohlíží na tzv. ekonomické jevy a ekonomické myšlení neobvyklým prizmatem. Těším se, že diskuse bude probíhat na úrovni a všechny nás obohatí o nové pohledy.

V neděli po obědě bude následovat volný program, bude čas na různé konzultace, plány, taškařice či kutí piklů. Zkrátka co, co se nestihne předtím. Úplný konec předpokládáme tak kolem páté hodny odpoledne.
Pokud již nyní víte, že přijedete, a máte námět na povídání, prosím napište Nadě Johanisové na mejl: nadiaj@volny.czNa začátku října rozešleme všem ještě jednu definitivní pozvánku s upřesněním ohledně programu, dopravy a jídla a s návratkou.

Na shledání se těší
Naďa Johanisová, členka výkonné rady
Standa Kutáček, ředitel