pátek, 26.1.2007, 9.30-12.30, Krajský úřad JmK, Žerotínovo nám. 3/5, místnost 119A

Naďa Johanisová, vedoucí programu Lokální, etické a demokratické ekonomiky, bude přednášet a moderovat diskusi na téma lokální ekonomika.

Přijďte diskutovat o výhodách „místních potravních systémů“ pro trvale udržitelný rozvoj venkova na Jižní Moravě. Přednášku a diskusi povede mezinárodně známá myslitelka Naďa Johanisova, Trast pro ekonomiku a společnost.

Přijďte společně přemýšlet o modelech rozvoje venkova, které vycházejí z posilování místních ekonomických sítí a vazeb, drobného a středního podnikání a podpory tzv. etického či sociálního podnikání, které má kromě finančního zisku i jiné významné cíle. Řeč bude o důležitosti místních potravin, o roli obcí a o principu vzájemné pomoci a svépomoci, který je starší než centralizující státní regulace i tržní mechanismy, o ucpávání ekonomického vědra a o lokálním multiplikátoru, který nám může podat důležité informace o tom, jak firmy, veřejná správa i neziskové organizace podporují místní koloběh peněz v regionu. Nebudou chybět konkrétní příklady úspěšných projektů u nás i v zahraničí.

Akci pořádá EPOS, Spolek poradců v ekologickém zemědělství ČR, Kotlářská 51, 602 00 Brno, tel./fax:549213563, e-mail: epos@eposcr.cz

Pozvánka ke stažení [download id=“761″]