V pátek 15.12. jsme ukončili přijímání přihlášek na Open space o lokálních ekonomikách a udržitelném rozvoji.

Z mnoha přihlášených jsme vybrali 20 účastníků, kteří budou ve dnech 31.1. – 4.2. 2007 v Růžďce na Valašsku diskutovat možnosti podpory lokálních ekonomik a jejich vztah k udržitelnému rozvoji. Doufáme, že zde vzniknou nová plodná partnerství organizací a nové projekty.

Semináře se bohužel kvůli zdravotním problémům nezúčastní Tim Crabtree; namísto něho přijede Christoph Guene.

Christophe je belgický ekonom, žije v Bruselu. Pracoval na Universitě v Louvain a později jako koordinátor projektů ve sdružení etických bank INAISE. Je spolueditorem knížky Banking and Social Cohesion: Alternative
responses to a global market (2001). Zajímá se o etické bankovnictví a o praktickou aplikaci ekonomických přístupů a finančních nástrojů, jako je mikrokredit a úvěrní družstevnictví. V současné době je na volné noze a spolupracuje s německou GLS Bank, se Soros Economic Development Fund a s dalšími institucemi při zavádění etického finančníctví do praxe v západní i východní Evropě i jinde ve světě. Hovoří výborně anglicky, německy a francouzsky.
Chcete-li být informováni o této akci, výstupech z ní a o dalších akcích programu Lokální etické a demokratické ekonomiky, zaregistrujte se do mailing-listu zde.

Více informací o akci …